Weetje: Plastic verbod

Wist je dat... De Europese Commissie plastic voor eenmalig gebruik waar een alternatief voor bestaat wil verbieden binnen 2 jaar?

Wil je meer van zulk soort weetjes of meer te weten komen over duurzaamheid? Kom dan naar de Sustainable College Tour op 5, 6 en 7 maart 2019!

Heb je ideeën, vragen of interesse om de SusCo te helpen? Stuur dan een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., of vraag het aan een van de commissieleden zelf!

Weetje: Sustainable Development Goals

Wist je dat... de Verenigde Naties 17 Sustainable Development Goals hebben opgesteld? De Sustainable Development Goals zijn dé blauwdruk om een betere en meer duurzame toekomst voor iedereen te bereiken. Ze gaan in op de wereldwijde uitdagingen waar we voor staan, inclusief die met betrekking tot armoede, ongelijkheid, klimaat, aantasting van het milieu, welvaart en vrede en rechtvaardigheid. De doelen worden met elkaar verbonden en om niemand achter te laten, is het belangrijk dat we elk doel bereiken tegen 2030.

Wil je meer van zulk soort weetjes of meer te weten komen over duurzaamheid? Kom dan naar de Sustainable College Tour op 5, 6 en 7 maart 2019 op Inholland Delft!

Heb je ideeën, vragen of interesse om de SusCo te helpen? Stuur dan een mail naar sDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., of vraag het aan een van de commissieleden zelf!

Sustainable College Tour - Save the date

Lieve Leden,

De voorbereidingen van de Sustainable College Tour zijn in volle gang! Wij organiseren het voor jullie en willen dus graag jullie ideeën en tips meenemen in de planning. Heb je een leuk idee? Stuur een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

We kunnen nog niet al onze eigen ideeën verklappen, maar we lichten een tipje van de sluier. We organiseren namelijk tijdens de gehele Tour een Hackathon!
Binnenkort zullen we een interesselijst sturen en 4 dagen voor de Sustainable College Tour mag je nog beslissen of je mee wilt doen, dus geen zorgen als je nu nog niet weet of je mee wilt doen. De Hackathon is voor alle studenten van Inholland, dus ook eerstejaars zijn van harte welkom!

We houden jullie up-to-date over alle activiteiten, maar schrijf deze data alvast in je agenda:
1 maart – laatste inschrijfdatum Hackathon
5, 6 en 7 maart – Sustainable College Tour (met Hackathon)
7 maart – Sustainable Solutions

Wil je op de hoogte blijven van de activiteiten tijdens de Sustainable College Tour? Volg dan studievereniging FMC via Facebook en Instagram!

Met groene groet,
SusCo 2019

Symposium 'Future of the sea'

Op donderdag 13 december organiseert de lustrumcommissie van FMC het tweede lustrumevenement, namelijk een symposium met als thema 'Future of the sea'.
Tijdens dit symposium komen er sprekers naar Inholland Delft om te vertellen wat hun bedrijf doet met betrekking tot de zeeën en oceanen.

Inschrijven voor het evenement kan door hier te klikken!

De tijden en datum van het evenement worden binnenkort bekend!

Potluck

Op 3 december a.s. zal de jaarlijke Potluck plaatsvinden! De Potluck houdt in dat iedereen een eigen maaltijd maakt uit zijn of haar land van herkomst. Iedereen is welkom! Van 16:00 tot 18:00 uur zullen de maaltijden gepresenteerd en gegeten worden in de kantine van Hogeschool Inholland. Meld je aan als je een maaltijd maakt! Natuurlijk kan je ook gewoon langskomen om het eten van andere mensen te proeven!

Tijd: 16:00 tot 18:00
Datum: Maandag 3 december
Locatie: Restaurant Inholland Delft

We hopen dat jullie allemaal iets lekkers meebrengen!

Korting op boeken

Nog niet alle boeken besteld? Dan is er nu iets moois voor jou! FMC heeft namelijk via Studystore 10% korting voor leden op alle boeken binnen het Agri, Food & Lifesience domein. Deze korting is geldig tot 16 september 2018, dus wacht niet te lang en bespaar je zelf wat geld!

Claim je korting via https://fmc.itdepartment.nl/

Namens ons hartelijk welkom op deze groene website! Wij zijn een gezellige en duurzame studievereniging. Bij evenementen vind je onze aankomende borrels en andere activiteiten.
Neem ook eens een kijkje bij de externe evenementen om te zien wat er verder allemaal voor leuks te doen is!

Met groene groet,
Het 9e bestuur