Sustainable college tour

Aanmelden activiteiten

Wil je deelnemen aan één van bovenstaande evenementen? Voor sommige evenementen zijn een bepaald aantal plaatsen beschikbaar. Aanmelden voor deze evenementen kan hier. De inschrijvingen openen op vrijdag 15 februari om 12:00 uur. VOL = VOL!

Inschrijven voor de hackathon kan t/m zondag 3 maart.

Wil je meehelpen als vrijwillger bij de Sustainable College Tour voor IKA-punten? Dat kan! Meld je hier​ aan.

Hackathon

Ook in deze editie van de Sustainable College Tour is er weer een hackathon! Groepen van +/- 5 studenten gaan tijdens de hackathon nadenken over het volgende vraagstuk:

Hoe kunnen we bewustwording creëren bij consumenten/inwoners/burgers en bedrijven, zodat zij zich gaan inzetten voor het voeden en vergroenen van mega cities?

Vervolgens kunnen de studenten het vraagstuk afbakenen door een van de volgende thema’s te kiezen:

  • Energie
  • Infrastructuur
  • Water
  • Reststromen
  • Biobased

De thema’s kunnen worden gekozen als de groepen zijn gevormd. De thema's zullen verloot worden onder de groepen. Groepen worden gevormd door de commissie. Er zal rekening worden gehouden met verschillende opleidingen en verschillende jaarlagen.

Na drie dagen zal op donderdagmiddag 7 maart het idee worden voorgelegd aan de jury in de vorm van een A4 waarop het idee is omschreven en een pitch van twee minuten incl. powerpointpresentatie. De jury bestaat uit Albert Haasnoot (Manager Sustainability bij Royal FloraHolland) en Jolanda Heistek (Programmamanager Greenport West-Holland).

Voor de beste drie ideeën zal natuurlijk prijzengeld worden uitgereikt!

Neem contact op

Sustainable College Tour commissie
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Tel: +31(0)15 25 19 257

Adres:
Hogeschool Inholland
Kantoor FMC 0.58 (begane grond)
Rotterdamseweg 141
2628 AL Delft

Sponsoring

Voor de Tour zijn we nog specifiek op zoek naar horecabedrijven die duurzame hapjes kunnen leveren en naar een goede portretfotograaf voor mooie LinkedIn foto’s. Biedt u dit aan of heeft u een goede tip?

Dan horen wij graag van u! Wij zijn te bereiken op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Is uw bedrijf bezig met duurzame innovaties of kunt u op een andere manier een bijdrage leveren aan onze symposiumweek?

Dan horen wij graag van u! Wij zijn te bereiken op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Over SCT

In het verleden heette dit evenement “De dag van de duurzaamheid”. Sinds maart 2016 is dit evenement omgedoopt tot de Sustainable College Tour. Dit meerdaagse evenement staat in het teken van Duurzaamheid.

Tijdens deze week worden verschillende workshops en colleges georganiseerd met het doel de studenten meer inzicht te geven in de verschillende onderdelen van duurzaamheid. Denk hierbij aan een workshop insecten eten of je eigen ecosysteem in elkaar zetten. Het hoogtepunt van de Sustainable College Tour is de hackathon. Tijdens de Hackathon gaan groepen studenten met allerlei achtergronden samenwerken met als doel het oplossen van een groot vraagstuk over duurzaamheid.

De Sustainable College Tour wordt georganiseerd door groep enthousiaste studenten van Inholland Delft. 

Dit jaar bestaat de commissie uit:

  • Voorzitter: Chantal Schouwenaar
  • Secretaris: Ruben van Rooy
  • Penningmeester: Devi van der Woude
  • Algemeen lid: Sophia Schultz
  • Algemeen lid: Marleen van Steekelenburg

Programma

5 maart
Dinsdag wordt de Sustainable College Tour geopend! We beginnen met een heerlijke en verantwoorde gratis lunchlezing, namelijk Green Döner Kebab van de startup Green Meat Products. Het bedrijf is opgericht in 2018 en commercieel directeur Mark Laponder zal vertellen over het idee en de opstart van Green Meat Products. Na de lunchlezing zal de Sustainable College Tour geopend worden door de kersverse nieuwe directeur van Inholland Delft Dirk van der Bijl.

Vervolgens wordt het belang van de Hackathon uitgelegd door Willem Kemmers (Projectmanager Biobased Greenport) en horen de studenten wat hun opdracht wordt voor de hele week.  Daarna gaan de studenten een kijkje nemen bij Green Village op de campus en ontdekken ze welke duurzame innovaties er allemaal al ontwikkeld zijn.

De Green Village is een innovatieterrein waar nieuwe technologieën op het gebied van duurzame energievoorziening, water en afvalsystemen worden getest en toegepast in een ‘real life’ omgeving. Eén van de hoofddoelen is innovaties in de energietransitie te versnellen. Het is als ware het groene dorp van de toekomst!

6 maart
De woensdag begint met een lezing van prof. dr. ir. A.A.J.F. van den Dobbelsteen, hoogleraar Climate Design & Sustainability aan de TU Delft.

Vervolgens gaat wethouder Duurzaamheid, Werk & inkomen en Financiën (Stephan Brandligt) van de gemeente Delft een lezing geven over duurzaamheid bij de gemeente Delft.

Van 13:00 tot 17:00 uur is iedereen welkom op de stage-/banenmarkt. Hier zal een scala aan bedrijven aanwezig zijn waaronder onder andere Greenport Business Center, Best Fresh Group, Omgevingsdienst Haaglanden, DCMR Milieudienst Rijnmond, Educatie Jongeren Milieu Actief, Ahold, KTBA & Rotterzwam. Studenten kunnen zich hier voorbereiden op de keuze van hun afstudeerrichting, zich oriënteren op hun stage en afstuderen of op zoek gaan naar een eventuele baan. Tijdens de stage-/banenmarkt zijn er workshops en lezingen, bijvoorbeeld een workshop ecosysteem maken en een lezing over bijen en klimaatadaptatie.

Workshop ecosystemen
De workshop ecosystemen maken wordt gegeven door kamerplantenspecialist Marjolein van De Opfleurist. Ze leert je stap voor stap hoe je een zelfvoorzienend terrarium laag voor laag opbouwt, beplant en verzorgt. Ook legt ze uit hoe zo'n gesloten systeem goed blijft en staat ze open voor alle andere plantenvragen. Vervolgens mag je zelf aan de slag met een grote weckpot die je omtovert tot mini jungle, deze mag natuurlijk mee naar huis!

Lezing bijen
Dr. Arjen Strijkstra zal een workshop geven over bijen. Arjen is docent Wildlife Management bij de opleiding Diermanagement van Hogeschool Van Hall Larenstein. Samen met studenten doet hij onderzoek aan wilde bijen en honingbijen.

Lezing klimaatadaptatie
Hoe maken we onze steden klimaatbestendig en circulair met ‘Nature based solutions”?
Meer groen in de stad biedt ruimte voor klimaatadaptatie, stadslandbouw, biodiversiteit, circulariteit, betere gezondheid, participatie en esthetiek. Ook dieren kunnen hierin een rol spelen, denk maar aan productiedieren in de stadslandbouw, recreatiedieren in dierenweiden en kinderboerderijen en een groene stad zorgt ook voor meer “wilde” dieren in de stad met de bijbehorende risico’s.

Na afloop van de stage/banenmarkt is er een mogelijkheid om na te praten onder het genot van een drankje.

7 maart
Op donderdag 7 maart zullen de pitches van de hackathon gegeven worden aan de jury bestaande uit Albert Haasnoot (Sustainability Flora Holland) en Jolanda Heistek (Programmamanager Greenport West-Holland).

De Sustainable College Tour zal afgesloten worden met het Inholland Sustainable Solutions symposium. Hier kunnen zowel docenten als studenten van hogeschool Inholland Delft aan deelnemen. Tijdens dit symposium wordt getoond hoe onderzoek en onderwijs samengebracht worden bij Inholland. Er zullen projecten van Inholland gepresenteerd worden door verschillende lectoren.

Na afloop van het slotsymposium zal de prijswinnaar van de Hackathon bekend worden gemaakt en blikken we terug op de evenementen die tijdens de Sustainable College Tour georganiseerd zijn onder het genot van een hapje en een drankje.

Sustainable College Tour - Save the date

Lieve Leden, 

De voorbereidingen van de Sustainable College Tour zijn in volle gang! Wij organiseren het voor jullie en willen dus graag jullie ideeën en tips meenemen in de planning. Heb je een leuk idee? Stuur een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

We kunnen nog niet al onze eigen ideeën verklappen, maar we lichten een tipje van de sluier. We organiseren namelijk tijdens de gehele Tour een Hackathon!
Binnenkort zullen we een interesselijst sturen en 4 dagen voor de Sustainable College Tour mag je nog beslissen of je mee wilt doen, dus geen zorgen als je nu nog niet weet of je mee wilt doen. De Hackathon is voor alle studenten van Inholland, dus ook eerstejaars zijn van harte welkom!

We houden jullie up-to-date over alle activiteiten, maar schrijf deze data alvast in je agenda:
1 maart – laatste inschrijfdatum Hackathon
5, 6 en 7 maart – Sustainable College Tour (met Hackathon)
7 maart – Sustainable Solutions

Wil je op de hoogte blijven van de activiteiten tijdens de Sustainable College Tour? Volg dan studievereniging FMC via Facebook en Instagram!

Met groene groet,
SusCo 2019