bestuur sv fmc 1170px

Lustrumactiviteit: Company Crawl

Op 31 mei a.s. komt er een super leuke lustrumactiviteit aan! We gaan met een touringcar vanuit Delft naar twee bedrijven om een kijkje te nemen wat er bij deze bedrijven gebeurt.

Allereerst gaan we naar Blue city. Dit is het oude zwembad Tropicana in Rotterdam, welke omgebouwd is tot een broedplaats voor innovatieve bedrijven die reststromen aan elkaar koppelen. Een voorbeeld hiervan is het bedrijf Rotterzwam die oesterzwammen kweken op een voedingsbodem van koffieprut uit de Aloha Bar-Restaurant. Het CO2 dat hierbij vrij komt wordt gebruikt voor de productie van spirulina door het bedrijf Spireaux. Het mycelium (netwerk van schimmeldraden) wordt gebruikt om verpakkingen mee te maken in het BlueCity Lab. En uiteindelijk staat de oesterzwam op het menu in het restaurant van Aloha.

Voor meer voorbeelden kun je hier klikken: https://www.bluecity.nl/over-bluecity/

Vervolgens rijden we door naar Stellendam, waar zich de haringvlietsluizen bevinden. In 2018 zijn de Haringvlietsluizen op een kier gegaan. Het doel hiervan is het ontwikkelen van getijdenlandschap rond het Haringvliet. Ook ondersteunt ARK twee projecten, namelijk de terugkeer van de Europese (Atlantische) steur en schelpdierbanken.

Belangrijke informatie
Datum: vrijdag 31 mei
Tijd: 10-15 uurr (inloop 10.00 uur - vertrek 10:15 uur Inholland)
Kosten: Leden gratis / Niet-leden €10
Aanmelden kan hier t/m 29 mei

FMC-leden mogen gratis mee en niet-leden betalen €10. Leden hebben voorrang op niet leden.

Annuleren kan alleen t/m 24 mei 2019 15.00 uur. Na deze datum zal er €20,- in rekening worden gebracht voor annulering.

Meer in deze categorie: « Lustrumactiviteit: Survivallen