bestuur sv fmc 1170px

Evenementen

Lustrumactiviteit: Company Crawl

Op 31 mei a.s. komt er een super leuke lustrumactiviteit aan! We gaan met een touringcar vanuit Delft naar twee bedrijven om een kijkje te nemen wat er bij deze bedrijven gebeurt.

Allereerst gaan we naar Blue city. Dit is het oude zwembad Tropicana in Rotterdam, welke omgebouwd is tot een broedplaats voor innovatieve bedrijven die reststromen aan elkaar koppelen. Een voorbeeld hiervan is het bedrijf Rotterzwam die oesterzwammen kweken op een voedingsbodem van koffieprut uit de Aloha Bar-Restaurant. Het CO2 dat hierbij vrij komt wordt gebruikt voor de productie van spirulina door het bedrijf Spireaux. Het mycelium (netwerk van schimmeldraden) wordt gebruikt om verpakkingen mee te maken in het BlueCity Lab. En uiteindelijk staat de oesterzwam op het menu in het restaurant van Aloha.

Voor meer voorbeelden kun je hier klikken: https://www.bluecity.nl/over-bluecity/

Vervolgens rijden we door naar Stellendam, waar zich de haringvlietsluizen bevinden. In 2018 zijn de Haringvlietsluizen op een kier gegaan. Het doel hiervan is het ontwikkelen van getijdenlandschap rond het Haringvliet. Ook ondersteunt ARK twee projecten, namelijk de terugkeer van de Europese (Atlantische) steur en schelpdierbanken.

Belangrijke informatie
Datum: vrijdag 31 mei
Tijd: 10-15 uurr (inloop 10.00 uur - vertrek 10:15 uur Inholland)
Kosten: Leden gratis / Niet-leden €10
Aanmelden kan hier t/m 29 mei 

FMC-leden mogen gratis mee en niet-leden betalen €10. Leden hebben voorrang op niet leden.

Annuleren kan alleen t/m 24 mei 2019 15.00 uur. Na deze datum zal er €20,- in rekening worden gebracht voor annulering. 

Lustrumactiviteit: Survivallen

Heb jij ook zo veel zin om te survivallen? Schrijf je dan zo snel mogelijk in voor deze lustrumactiviteit, want hij is helemaal gratis! Wees er snel bij, want er zijn maar 30 plekken beschikbaar! Opgeven kan HIER

P.S. FMC-leden hebben voorrang op niet-leden. Niet-leden betalen €2,50 via https://www.ing.nl/particulier/betaalverzoek/index.html?trxid=zp0ON5qtI8UvDLXHCpSrNeHRXV9VFjY7

Excursie: Voedselbos Vlaardingen

Het Voedselbos Vlaardingen, daar gaat FMC een kijkje nemen. Deze LEM-gerelateerde activiteit vind plaats op vrijdag 17 mei van 15.30 tot 17.00 uur.
Tijdens het bezoek aan het Voedselbos krijg je een inzicht in hoe voedsel kan worden geproduceerd op een zodanige manier dat de bodem niet afbreekt maar opbouwt. Met behulp van poly- en permacultuur wordt een mooie oogst opgeleverd op een gezonde manier voor de bodem.
Nieuwsgierig geworden?
Kom dan gezellig mee en geef je HIER op! Er kunnen maximaal 24 mensen mee. LEM-studenten en leden hebben voorrang. Mocht de excursie vol zitten en ben je LEM-student en FMC-lid, stuur dan een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., zodat je alsnog mee kan.

Eindfeest: Rumble in the Jungle

Eindfeest: Rumble in the Jungle

Het collegejaar is alweer bijna aan zijn einde en dat betekent natuurlijk dat S.V. FMC en V.S.V. Sipke Wynia een eindfeest geven om dit jaar episch af te sluiten! Samen nog even losgaan op de plaatjes van DJ DT7, Mike Emery en DJ LoLo, voordat je je gaat op sluiten om te blokken voor tentamens, wij zijn erbij!

Pak je agenda erbij en schrap al je plannen voor DONDERDAGAVOND 16 MEI 2019, want dit feestje wil je niet missen.

Belangrijke informatie
Datum: donderdag 16 mei 2019
Tijd: 21:00 – 04:00 uur, deur sluit 23.00 uur
Locatie: Studentenvereniging DSB, Oude Delft 123, 2611 BE Delft
Prijs: Leden 7,50€ koop je kaartje HIER / Niet-leden €10 koop je kaartje HIER
Dresscode: Jungle and animal party

P.S. Bier/wijn/fris kost €1,-! 

Wij zien jullie de 16e! 

Excursie: Kookworkshop Verstegen

Excursie: Kookworkshop Verstegen

Er is weer een excursie opkomst! Op dinsdag 7 mei neemt S.V FMC een kijkje in de keukens bij Verstegen in Rotterdam. Tussen 16:00 en 20:00 zullen we samen de meest overheerlijke recepten klaar gaan maken en achteraf natuurlijke een heerlijke versnapering ter consumptie!

Zin om mee te gaan? Meld je t/m dinsdag 30 april HIER aan, er zijn 20 plekken beschikbaar! Foodies hebben voorrang op deze excursie.

Belangrijke informatie
Datum: dinsdag 7 mei
Tijd: 16:00-20:00 uur
Adres: Industrieweg 161, 3044 AS Rotterdam.
Kosten: Leden gratis / Niet-leden €2,50

Geen lid? Betaal HIER en meld je aan via de site.

Tot dan!

Sport/Beroepen Borrel

Beste vrienden van groen,

Het thema van de volgende borrel is gevallen op SPORT en BEROEPEN! Kom jij in je karaté pak of sportieve voetbaloutfit? Of laat je toch liever zin dat je een business persoon bent en kom je strak in je nette werkpak? Of niet zo nette? Het kan allemaal op deze borrel! We beginnen om 16:00 uur op Inholland en zakken langzaam aan af naar Nova, waar we doorfeesten tot 22:00 uur!

Mee eten kan natuurlijk weer voor €2,50, zoals bij iedere borrel! Mee-eten doe je door HIER te betalen. Betaal voor 17.00 uur, wil je gezellig met ons mee-eten!

Tot dan!

Met groene groet en bierige nasmaak,

De Borrelcommissie

Activiteit: Badmintontoernooi

Er staat weer een sportief uitje voor de deur... De AcCo heeft als vierde activiteit bedacht om te gaan badmintonnen! Er worden toernooitjes gespeeld en voor de winnaar is er een zelfs een PRIJS! Daarna kunnen we natuurlijk altijd met z'n allen wat gaan eten. 

De activiteit zal plaats vinden op 19 maart van 17:00 tot 18:30. Aanmelden doe je in duo's, voor maar €4,50 per persoon. De activiteit vindt plaats in Den Haag bij de Westvliet Fitness & Racketclub op de Westvlietweg 55.

Wil jij ook meedoen? Meld je dan HIER aan voor 17 maart 20:00. Inschrijven doe je naast het invullen van het aanmeldformulier ook door het betaalverzoek te betalen! 

Wij hopen jou erbij te zien!

Met actieve groet,
De AcCo

Studiereis: Zuid-Frankrijk

De Studiereis van 2019 zit er weer aan te komen!

Dit maal reist FMC af naar het zuiden van Frankrijk van 29 april t/m 6 maart. Het verblijf is vlakbij de Gorges van de Ardèche, wat een prachtig gebied is waar wij ook zeker even rond gaan kijken.

Het complete reisprogramma zal volgen via de mail en staat ook in de bijlagen hieronder!

Aanmelden kan HIER tot 31 maart. 

Borrel: Back to the 80's

''Pak je rubiks cube, trek je foute 80s outfit aan, wanneer we met FMC terug naar de jaren 80 gaan!''

Kom naar de gezellige retro borrel met leuke activiteiten en 80s muziek bij het NOVA gebouw. Entree is gratis en het eten €2,50. De dresscode is een zo fout mogelijke jaren 80 outfit. Hiervoor zal er tussen 16:00 en 18:00 uur een korte pre-borrel in de Aula van InHolland gehouden worden.

Met groene groet en een bierige nasmaak,
De BoCo

Sustainable College Tour

Over SCT
In het verleden heette dit evenement “De dag van de duurzaamheid”. Sinds maart 2016 is dit evenement omgedoopt tot de Sustainable College Tour. Dit meerdaagse evenement staat in het teken van Duurzaamheid.

Tijdens deze week worden verschillende workshops en colleges georganiseerd met het doel de studenten meer inzicht te geven in de verschillende onderdelen van duurzaamheid. Denk hierbij aan een workshop insecten eten of je eigen ecosysteem in elkaar zetten. Het hoogtepunt van de Sustainable College Tour is de hackathon. Tijdens de Hackathon gaan groepen studenten met allerlei achtergronden samenwerken met als doel het oplossen van een groot vraagstuk over duurzaamheid.

De Sustainable College Tour wordt georganiseerd door groep enthousiaste studenten van Inholland Delft. 

Dit jaar bestaat de commissie uit:

  • Voorzitter: Chantal Schouwenaar
  • Secretaris: Ruben van Rooy
  • Penningmeester: Devi van der Woude
  • Algemeen lid: Sophia Schultz
  • Algemeen lid: Marleen van Steekelenburg

Programma

5 maart
Dinsdag wordt de Sustainable College Tour geopend! We beginnen met een heerlijke en verantwoorde gratis lunchlezing, namelijk Green Döner Kebab van de startup Green Meat Products. Het bedrijf is opgericht in 2018 en commercieel directeur Mark Laponder zal vertellen over het idee en de opstart van Green Meat Products. Na de lunchlezing zal de Sustainable College Tour geopend worden door de kersverse nieuwe directeur van Inholland Delft: Dirk van der Bijl.