bestuur sv fmc 2019

Heroes of Innovation - Heineken Edition

Wordt mijn biertje duurder als Heineken klimaatneutraal gaat brouwen? Tijdens de Wereldhavendagen, op vrijdag 7 september, stellen Rotterdamse studenten deze en andere prangende vragen aan Jan Kempers, Manager Sustainable Development bij Heineken. Heroes of Innovation (HoI) is een moderne talkshow gecombineerd met een collegetour. Tijdens HoI leren studenten de grote innovators goed kennen. Na een eerste editie met helden uit de maakindustrie, tijdens het Future Flux Festival, is het nu tijd voor Heroes of Innovation – Heineken Edition. In samenwerking met Stichting Wereldhavendagen maakt HoI onderdeel uit van het officiële Jongerenprogramma en sluit aan bij ‘Energize’, het thema van de Wereldhavendagen. Daarom staat HoI deze editie in het teken van helden in de energietransitie.

Groene corridor 
20% van de CO2-uitstoot in Nederland is gerelateerd aan de sector mobiliteit en logistiek. Onlangs heeft Heineken zich verbonden aan het programma de Groene Corridor, waarin één van de eerste groene en duurzame logistieke corridors van Europa wordt gerealiseerd. Door deze samenwerking willen partijen de logistieke activiteiten binnen de Groene Corridor klimaatneutraal maken. Het tracé loopt van de omgeving Zoeterwoude naar het Alpherium in Alphen aan den Rijn en van daar naar de haven van Rotterdam.

Het idee voor de Groene Corridor is ontstaan binnen het netwerk de Groene Cirkels, dat een klimaatneutrale HEINEKEN brouwerij in een klimaatneutrale keten, een duurzame economie, een aangename leefomgeving en kennis ontwikkelen en een klimaatneutrale maatschappij tot doel heeft. Een innovatieambitie waar onze studenten meer over willen weten en die naadloos aansluit bij het thema.

Heroes of Innovation vindt plaats op vrijdag 7 september 2018, van 15.30 tot 18.30 uur (inclusief after drinks), op de RDM Innovation Dok. Het event is bedoeld voor Rotterdamse studenten HBO en WO en laatstejaars studenten MBO. Host Léon Kranenburg (a.k.a Leentje van Zuid) zal op geheel eigen wijze – en samen met studenten uit het publiek – hero Jan van het lijf vragen.

Inschrijven
Wil je deelnemen aan het programma Heroes of Innovation? Dat kan! Klik hier voor de aanmeldpagina of ga naar de website wereldhavendagen.nl/educatie en klik onderaan bij het programma op HEROES OF INNOVATION – HEINEKEN EDITION. Meld je snel aan, want dit mag je niet missen!