bestuur sv fmc 2019

Scriptie wedstrijd NVVL

Om goed (praktisch) onderzoek te stimuleren reikt de NVVL – Network for Food Experts jaarlijks twee afstudeerprijzen uit aan HBO- en WO-studenten levensmiddelentechnologie, voeding of diëtetiek. De beste HBO- én WO-scriptie worden beloond met een oorkonde, een geldbedrag van €500 en een jaar lang gratis lidmaatschap van de NVVL.

De NVVL – Network for Food Experts – is een ontmoetingsplaats voor iedereen die werkzaam is in het voedingsveld met als doel onderlinge uitwisseling van kennis en ervaring. Deze brugfunctie vervullen we door actuele thema’s aan de orde te stellen die relevant zijn voor zowel het bedrijfsleven als de overheid, onderzoeksinstellingen en opleidingen. Hierbij staat onze onafhankelijkheid altijd voorop.
We zijn een stichting en organiseren bijeenkomsten, dialogen, mini symposia. In het najaar organiseren we een bedrijfsbezoek en mini symposium over de onafhankelijkheid van wetenschappelijk onderzoek en een bedrijfsbezoek. Daarnaast stimuleren we aanstormend talent in de voedingssector door de uitreiking van de NVVL-scriptieprijs.

Eisen

• De afstudeeronderwerpen dienen betrekking te hebben op het gebied van (toegepaste) voedingsleer, voedingsfysiologie, voedselbereiding, levensmiddelenchemie, -technologie, -microbiologie of -wetgeving.
  • Zo mogelijk dienen maatschappelijke relevantie en/of consequenties van het behandelde te worden weergegeven.
  • De afstudeerwerken dienen geschreven te zijn tussen 1 oktober 2017 en 1 oktober 2018.
  • Gedetailleerde informatie over de voorwaarden en de procedure voor inzending is te vinden op de website van de NVVL.

De scripties kunnen tot 1 oktober 2018 ingestuurd worden naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.!

NVVL Network for Food experts, t.a.v. secretariaat o.v.v. scriptiejaarprijs 2018-2019. De scriptieprijzen van 2017 worden uitgereikt op ons minisymposium in het najaar van 2018.