bestuur sv fmc 2019

Externe evenementen

BCF Career Event

Het jaarlijks BCF Career Event wordt georganiseerd op 23 mei 2019 in het Beatrix gebouw van Jaarbeurs Utrecht. BCF Career Event is de grootste carrièrebeurs in de sectoren Life Sciences, Chemie, Food & Farma.

Naast het ontmoeten van werkgevers op de beursvloer, kunnen je deelnemen aan een programma vol met interessante presentaties, workshops en carrière support onderdelen. De ideale plek voor de volgende stap in je carriere!

Je kunt je hier aanmelden voor deze beurs. Je kunt je tot 8 dagen van tevoren gratis aanmelden via de link.

Excursie: Koppert Biological Systems

Ook in februari gaat FMC weer op excursie! Dit keer gaan we naar Koppert Biological Systems, een bedrijf dat thuis is in duurzaam telen, biologische gewasbescherming en natuurlijke bestuiving. We krijgen een tour door de wereld van duurzaam telen in het Experience Center, waarbij we mee reizen door het R&D- en productieproces.

Meer informatie over het Experience Center is hier te vinden op.

Belangrijke informatie
Datum: donderdag 21 februari

Tijd: 13:00 – 15:00 uur
Kosten: gratis!
Plaats: Koppert Biological Systems, Veilingweg 14, 2651 BE Berkel en Rodenrijs

Wil je een kijkje nemen bij een groot tuinbouwbedrijf? Dat kan! Aanmelden kan hier tot woensdag 13 februari.

Je moet eerst een account aanmaken om je aan te melden. Heb je een vraag hierover? Stuur een whatsappje naar 015-2519257.

Solex Groente Tour

Greenport West-Holland organiseert donderdag 11 oktober een Solex Groente Tour en nodigt jullie uit! Verse voeding wordt namelijk steeds populairder, maar volgens hen zijn we er nog niet. Voeding van onze eigen bodem mag wel wat meer aandacht krijgen.

De Solex Groente Tour is onderdeel van Dutch Agri Food Week (DAFW), een serie events over gezonde en lekkere voeding.Tijdens de Solex Groente Tour ga je op de solex (hoe kan het ook anders) op pad door één van Nederlands bekendste tuinbouwgebieden, het Westland. Onderweg zijn er twee tussenstops. Daar leer je zelf de allerlekkerste tomatensoep maken en leer je alles over pepers. En aan het eind mag je weer naar huis, met prima herinneringen aan een wereld die je nog niet/nauwelijks kende.

Bekijk het programma op https://greenportwestholland.nl/dutch-agri-food-week/solex/

Aanmelden
Voor de Solex Groente Tour nodigen we studenten en vloggers uit. Deelname is gratis, maar VOL=VOL. Aanmelden kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Drie spelregels 
1. Als je je aanmeldt, moet je ook komen. 

2. Deelname op eigen risico (en wees gerust, rijden op een solex is eenvoudig; als je kunt fietsen kun je ook solex rijden). 
3. Neem je smartphone mee (en maak filmpjes en foto’s, want de beste inzendingen winnen elk €250. Beoordeeld door een deskundigee jury: vertegenwoordigers van de Greenport, Tomatoworld en Westlandpeppers)

Heroes of Innovation - Heineken Edition

Wordt mijn biertje duurder als Heineken klimaatneutraal gaat brouwen? Tijdens de Wereldhavendagen, op vrijdag 7 september, stellen Rotterdamse studenten deze en andere prangende vragen aan Jan Kempers, Manager Sustainable Development bij Heineken. Heroes of Innovation (HoI) is een moderne talkshow gecombineerd met een collegetour. Tijdens HoI leren studenten de grote innovators goed kennen. Na een eerste editie met helden uit de maakindustrie, tijdens het Future Flux Festival, is het nu tijd voor Heroes of Innovation – Heineken Edition. In samenwerking met Stichting Wereldhavendagen maakt HoI onderdeel uit van het officiële Jongerenprogramma en sluit aan bij ‘Energize’, het thema van de Wereldhavendagen. Daarom staat HoI deze editie in het teken van helden in de energietransitie.

Groene corridor 
20% van de CO2-uitstoot in Nederland is gerelateerd aan de sector mobiliteit en logistiek. Onlangs heeft Heineken zich verbonden aan het programma de Groene Corridor, waarin één van de eerste groene en duurzame logistieke corridors van Europa wordt gerealiseerd. Door deze samenwerking willen partijen de logistieke activiteiten binnen de Groene Corridor klimaatneutraal maken. Het tracé loopt van de omgeving Zoeterwoude naar het Alpherium in Alphen aan den Rijn en van daar naar de haven van Rotterdam.

Het idee voor de Groene Corridor is ontstaan binnen het netwerk de Groene Cirkels, dat een klimaatneutrale HEINEKEN brouwerij in een klimaatneutrale keten, een duurzame economie, een aangename leefomgeving en kennis ontwikkelen en een klimaatneutrale maatschappij tot doel heeft. Een innovatieambitie waar onze studenten meer over willen weten en die naadloos aansluit bij het thema.

Heroes of Innovation vindt plaats op vrijdag 7 september 2018, van 15.30 tot 18.30 uur (inclusief after drinks), op de RDM Innovation Dok. Het event is bedoeld voor Rotterdamse studenten HBO en WO en laatstejaars studenten MBO. Host Léon Kranenburg (a.k.a Leentje van Zuid) zal op geheel eigen wijze – en samen met studenten uit het publiek – hero Jan van het lijf vragen.

Inschrijven
Wil je deelnemen aan het programma Heroes of Innovation? Dat kan! Klik hier voor de aanmeldpagina of ga naar de website wereldhavendagen.nl/educatie en klik onderaan bij het programma op HEROES OF INNOVATION – HEINEKEN EDITION. Meld je snel aan, want dit mag je niet missen!

Scriptie wedstrijd NVVL

Om goed (praktisch) onderzoek te stimuleren reikt de NVVL – Network for Food Experts jaarlijks twee afstudeerprijzen uit aan HBO- en WO-studenten levensmiddelentechnologie, voeding of diëtetiek. De beste HBO- én WO-scriptie worden beloond met een oorkonde, een geldbedrag van €500 en een jaar lang gratis lidmaatschap van de NVVL.

De NVVL – Network for Food Experts – is een ontmoetingsplaats voor iedereen die werkzaam is in het voedingsveld met als doel onderlinge uitwisseling van kennis en ervaring. Deze brugfunctie vervullen we door actuele thema’s aan de orde te stellen die relevant zijn voor zowel het bedrijfsleven als de overheid, onderzoeksinstellingen en opleidingen. Hierbij staat onze onafhankelijkheid altijd voorop.
We zijn een stichting en organiseren bijeenkomsten, dialogen, mini symposia. In het najaar organiseren we een bedrijfsbezoek en mini symposium over de onafhankelijkheid van wetenschappelijk onderzoek en een bedrijfsbezoek. Daarnaast stimuleren we aanstormend talent in de voedingssector door de uitreiking van de NVVL-scriptieprijs.

Eisen

  • De afstudeeronderwerpen dienen betrekking te hebben op het gebied van (toegepaste) voedingsleer, voedingsfysiologie, voedselbereiding, levensmiddelenchemie, -technologie, -microbiologie of -wetgeving.
  • Zo mogelijk dienen maatschappelijke relevantie en/of consequenties van het behandelde te worden weergegeven.
  • De afstudeerwerken dienen geschreven te zijn tussen 1 oktober 2017 en 1 oktober 2018.
  • Gedetailleerde informatie over de voorwaarden en de procedure voor inzending is te vinden op de website van de NVVL.

De scripties kunnen tot 1 oktober 2018 ingestuurd worden naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.!

NVVL Network for Food experts, t.a.v. secretariaat o.v.v. scriptiejaarprijs 2018-2019. De scriptieprijzen van 2017 worden uitgereikt op ons minisymposium in het najaar van 2018.

Duurzame jongerenverkiezing

Spread the word! De zoektocht naar de honderd duurzaamste jonge koplopers van Nederland is vandaag weer begonnen! Vanaf nu kan iedereen die zich bezig houdt met duurzaamheid en jonger is dan 32 zich weer opgeven voor de verkiezing. Ook is het dit jaar weer mogelijk om ons over anderen te tippen of hen zelf op te geven voor de lijst!

Tentoonstelling klimaatverandering

11 maart t/m 9 september

De tentoonstelling wordt zondag 11 maart om 14.00 uur geopend door wethouder Stephan Brandligt en hoogheemraad Marcel Houtzager. 'Klimaat in je straat' is een initiatief van De Papaver, in samenwerking met de gemeente Delft en het Hoogheemraadschap van Delfland.

Volgens een woordvoerder van De Papaver geeft de tentoonstelling 'je allerlei tools en inspiratie hoe je je huis, tuin en straat kan aanpassen aan de gevolgen van klimaatverandering'. En krijgen bezoekers antwoorden op vragen als 'hoe houd je het koel in huis en tuin?' en 'wat kan je doen om je voor te bereiden op wateroverlast?'

Sustainable Policy Lab

6 & 13 april - Den Haag

Denk mee over energiebesparing bij bedrijven!

Het fossiele energieverbruik moet vóór 2020 drastisch verminderen. De daarvoor noodzakelijke energiebesparing bij bedrijven wordt met het huidige beleid niet behaald. Tijdens het Sustainable Policy Lab denk jij in de vorm van een tweedaagse brainstorm met het ministerie van EZK mee over innovatieve beleidsmaatregelen!

Urban Energy Challenge

20 april, 4 mei & 25 mei

Bedenk oplossingen voor duurzaam wonen zonder aardgas!

Ga jij bijdragen aan de energietransitie? Studenten & starters met elke studieachtergrond opgelet! We bieden jou 2 unieke mogelijkheden om naast je studie praktijkervaring op te doen, jezelf professioneel te ontwikkelen en bij te dragen aan een duurzaam Nederland! Ga jij de uitdaging aan? Nederland moet vóór 2050 van het aardgas af! Nu wordt nog 93% van onze woningen hiermee verwarmd. Tijdens de Urban Energy Challenge bedenk jij oplossingen voor 4 belangrijke stakeholders die het duurzaam verwarmen van woningen mogelijk kunnen maken.