FMC header klein 1

Externe evenementen

Scriptie wedstrijd NVVL

Om goed (praktisch) onderzoek te stimuleren reikt de NVVL – Network for Food Experts jaarlijks twee afstudeerprijzen uit aan HBO- en WO-studenten levensmiddelentechnologie, voeding of diëtetiek. De beste HBO- én WO-scriptie worden beloond met een oorkonde, een geldbedrag van €500 en een jaar lang gratis lidmaatschap van de NVVL.

De NVVL – Network for Food Experts – is een ontmoetingsplaats voor iedereen die werkzaam is in het voedingsveld met als doel onderlinge uitwisseling van kennis en ervaring. Deze brugfunctie vervullen we door actuele thema’s aan de orde te stellen die relevant zijn voor zowel het bedrijfsleven als de overheid, onderzoeksinstellingen en opleidingen. Hierbij staat onze onafhankelijkheid altijd voorop.
We zijn een stichting en organiseren bijeenkomsten, dialogen, mini symposia. In het najaar organiseren we een bedrijfsbezoek en mini symposium over de onafhankelijkheid van wetenschappelijk onderzoek en een bedrijfsbezoek. Daarnaast stimuleren we aanstormend talent in de voedingssector door de uitreiking van de NVVL-scriptieprijs.

Eisen

• De afstudeeronderwerpen dienen betrekking te hebben op het gebied van (toegepaste) voedingsleer, voedingsfysiologie, voedselbereiding, levensmiddelenchemie, -technologie, -microbiologie of -wetgeving.
  • Zo mogelijk dienen maatschappelijke relevantie en/of consequenties van het behandelde te worden weergegeven.
  • De afstudeerwerken dienen geschreven te zijn tussen 1 oktober 2017 en 1 oktober 2018.
  • Gedetailleerde informatie over de voorwaarden en de procedure voor inzending is te vinden op de website van de NVVL.

De scripties kunnen tot 1 oktober 2018 ingestuurd worden naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.!

NVVL Network for Food experts, t.a.v. secretariaat o.v.v. scriptiejaarprijs 2018-2019. De scriptieprijzen van 2017 worden uitgereikt op ons minisymposium in het najaar van 2018.

Duurzame jongerenverkiezing

Spread the word! De zoektocht naar de honderd duurzaamste jonge koplopers van Nederland is vandaag weer begonnen! Vanaf nu kan iedereen die zich bezig houdt met duurzaamheid en jonger is dan 32 zich weer opgeven voor de verkiezing. Ook is het dit jaar weer mogelijk om ons over anderen te tippen of hen zelf op te geven voor de lijst!

Tentoonstelling klimaatverandering

11 maart t/m 9 september

De tentoonstelling wordt zondag 11 maart om 14.00 uur geopend door wethouder Stephan Brandligt en hoogheemraad Marcel Houtzager. 'Klimaat in je straat' is een initiatief van De Papaver, in samenwerking met de gemeente Delft en het Hoogheemraadschap van Delfland.

Volgens een woordvoerder van De Papaver geeft de tentoonstelling 'je allerlei tools en inspiratie hoe je je huis, tuin en straat kan aanpassen aan de gevolgen van klimaatverandering'. En krijgen bezoekers antwoorden op vragen als 'hoe houd je het koel in huis en tuin?' en 'wat kan je doen om je voor te bereiden op wateroverlast?'

Sustainable Policy Lab

6 & 13 april - Den Haag

Denk mee over energiebesparing bij bedrijven!

Het fossiele energieverbruik moet vóór 2020 drastisch verminderen. De daarvoor noodzakelijke energiebesparing bij bedrijven wordt met het huidige beleid niet behaald. Tijdens het Sustainable Policy Lab denk jij in de vorm van een tweedaagse brainstorm met het ministerie van EZK mee over innovatieve beleidsmaatregelen!

Urban Energy Challenge

20 april, 4 mei & 25 mei

Bedenk oplossingen voor duurzaam wonen zonder aardgas!

Ga jij bijdragen aan de energietransitie? Studenten & starters met elke studieachtergrond opgelet! We bieden jou 2 unieke mogelijkheden om naast je studie praktijkervaring op te doen, jezelf professioneel te ontwikkelen en bij te dragen aan een duurzaam Nederland! Ga jij de uitdaging aan? Nederland moet vóór 2050 van het aardgas af! Nu wordt nog 93% van onze woningen hiermee verwarmd. Tijdens de Urban Energy Challenge bedenk jij oplossingen voor 4 belangrijke stakeholders die het duurzaam verwarmen van woningen mogelijk kunnen maken.